Bartın Devlet Hastanesinde KETEM Birimi Hizmete Geçti
30 Eylül 2022

Bartın Devlet Hastanesi Ana Binada KETEM(Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Birimi hizmet vermeye başlamıştır.

KETEM Danışma biriminde verilen hizmetler;

*30-65 yaş aralığındaki kadınlara HPV tarama testi,

*40-69 yaş aralığında kadınlara mamografi çekim zamanı bilgilendirme ve yönlendirme,

*50-70 yaş aralığındaki tüm bireylere GGK(Gaitada Gizli Kan) tüp dağıtımı ve bilgilendirme.

Kanser günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olup gündemdeki yerini korumaktadır. Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer almaktadır. Kanserden korunma ve erken teşhis için daha çok vatandaşımıza ulaşmak ve bilgilendirmek adına ilimizdeki tüm Aile Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi/KETEM, Kadın Doğum/Ek Bina Aile Planlaması Birimi ve Bartın Devlet Hastanesi Ana Bina/ KETEM Birimi  çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili  duyarlı olmalarını ve hizmet birimlerimize başvurarak vakti gelen taramalarını yaptırmalarını bekliyoruz.