2018 Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı
26 Eylül 2018

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanlığı koordinasyonunda “2018 Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Merkezindeki toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun KOÇ, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneler Başkanı Dr. Ahmet CEBECI, Bartın  Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Abdullah DANIŞMAN, Bartın Şehit Cem KANBUR Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Ersoy ALICI ve 6 ilden 400 İl Sağlık Müdürleri, İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan yöneticiler, sağlık tesisi yöneticileri, verimlilik ve kalite birim çalışanları katıldı.

Toplantıda verimlilik yerinde değerlendirme rehberi, stok analizleri, tedarik planlama, Bolu, Bartın, Düzce illeri insan gücü ve planlama, hasta hakları, çalışan hakları ve güvenliği, tıbbi sosyal hizmet birimleri uygulamaları, sağlık bakım hizmetleri, acil sağlık hizmetleri analizleri, MHRS(Merkezi Hekim Randevu Sistemi) Analizleri ve diğer hizmet süreçlerinde iyileşme sağlanması amacıyla bilgi paylaşımında bulunuldu.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper’in açılış konuşmaları ile başladı.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper; verimlilik toplantısı sonunda güzel sonuçlar alınacağını kaydederek; “İyi bir toplantı olmasını diliyorum. Daha önce yaptığımız sekiz toplantının geri dönüşleri çok iyi olduğunu, sağlık yönetimi; insan yoğun bir sektör olduğu için her şeyi birdenbire düzeltebileceksihirli bir değneğin olmadığını, onun yerine çok sayıda unsuru gözden geçirerek onların düzelmelerinin birleşiminden oluşan etki ile güzel sonuç alınacağına inandığını, her zaman daha iyisinin mümkün olduğunu” ifade etmiştir.

 İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç toplantının 2018 yılı verimlilik uygulamalı bilgilendirme toplantısınınilimiz içindaha iyiyi daha güzeli bulabilme noktasında hayırlara vesile olmasını temenni etti.