14-20 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası
29 Mart 2023

14-20 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda, fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik farkındalık oluşturulması ve bilgilendirme yapılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Etkinlikler kapsamında Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde stant açılarak bilgilendirme ve broşür dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Aile Sağlığı Merkezlerimize başvuran vatandaşlarımıza broşür dağıtımı yapılmış, Ulugeçit Ortaokulunda öğrencilere aşırı tuz tüketiminin sağlığa zararları ve tuz tüketiminde ideal yaklaşım ile ilgili eğitim verilmiştir. Ayrıca lokantalarda kullanılan çatal-kaşık kılıflarının üzerine konuya yönelik uyarıcı notlar basılarak tuz farkındalığın artırılması hedeflenmiştir.
#dahaaztuz