“Hastane Afet ve Acil Durum Planı(HAP) Uygulayıcı Eğitimi” Gerçekleştirildi
20 Temmuz 2022

Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı’nın 2022 faaliyet programında yer alan “Hastane Afet ve Acil Durum Planı(HAP) Uygulayıcı Eğitimi” 21-23 Haziran tarihlerinde Müdürlüğümüz Kardelen Eğitim Salonunda gerçekleştirildi. Müdürlüğümüze bağlı Kamu ve Özel kurumlarda görev yapmakta olan personele yönelik düzenlenen eğitim, afet ya da olağandışı durumlarda hastanelerin fiziksel ve fonksiyonel olarak afete hazırlıklı ve dayanıklı olmaları, afet halinde zamanında, hızlı, etkili ve kesintisiz sağlık  hizmeti sunabilmeleri amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Bartın, Zonguldak ve Karabük HAP(Hastane Afet ve Acil Durum Planı)eğitmenleri tarafından hazırlanan ”Deprem Senaryosuyla Masabaşı Tatbikatı” sonunda eğitmen ve katılımcılara HAP Uygulayıcı Katılımcı Sertifikaları verildi.