BARTIN’DA AŞILAMA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR
05 Temmuz 2021

BARTIN’DA AŞILAMA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

İlimizde COVID-19 ‘la mücadele kapsamında planlanan aşılama çalışmaları hızla  devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs  pandemisinde en önemli silahımız olan aşılamada İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre 30 Haziran 2021 Saat 14:00 itibariyle 103.270  birinci doz, 49.725 ikinci doz olmak üzere toplam 152.995 doz aşı yapılmıştır. ilimizde ki hasta sayılarının ,hastane ve yoğun bakım yatış oranlarının düşmesinde, bilinçli vatandaşlarımızın aşıya göstermiş oldukları  talep ve pandeminin başından beri özveriyle çalışan sağlık ordusu çok önemli rol almaktadır.

İLİMİZDE COVID-19’LA MÜCADELE KAPSAMINDA YENİ AŞI UYGULAMA MERKEZLERİ DEVREYE GİRİYOR

İlimizde Covid-19’la mücadele kapsamında ,toplum sağlığını korumak , güçlendirmek ve toplumsal bağışıklık seviyesini arttırmak adına , aşı çalışmaları hızla devam ediyor , yeni aşı uygulama merkezleri devreye giriyor. Bartın Devlet Hastanesi,Bartın Kadın Doğum Hastanesi Ek Bina,Ulus ve Amasra   İlçe  Devlet Hastaneleri ,Kurucaşile Toplum Sağlığı Merkezi  ile Aile Sağlığı Merkezlerine ilaveten  kurulan  yeni aşı merkezleri  ile aşılama hizmeti hız kesmeden devam ediyor. Yerinde aşı uygulaması ile  ilimizde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika çalışanlarının aşılamalarından sonra 28 Haziran Pazartesi günü Hükümet Caddesi’ne ,29 Haziran Salı günü Cumhuriyet Meydanı’na kurulan aşı standı ile vatandaşlarımız randevusuz olarak  aşılanabiliyor .Aşı standında görev alan sağlık çalışanları “Sağlık Bakanlığımızın  son açıklaması ile 18 yaş ve üzeri tüm  vatandaşlarımız aşılarını olabilir .Bizler burdayız ve aşısını olamayan herkese ulaşmak için elimizden geleni yapmaya  hazırız“diyerek vatandaşları aşıya davet etti.