T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bartın İl Sağlık Müdürlüğü

İnme 112 Mobil Uygulamasında Bartın Pilot İl

Güncelleme Tarihi: 12/03/2020

İnme 112 Mobil Uygulaması
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'de ilk defa uygulanacak "İnme 112 " mobil uygulamasını geliştirdi. Uygulama ile inme riski olan hasta, en kısa sürede inme merkezi bulunan en yakın hastaneye götürülerek tedaviye alınacak.
“İnme 112” mobil uygulaması; ‘Hasta kolunu kaldırabiliyor mu?’, ‘Hastanın vücudu ile ilgili ağızda ve konuşmasında farklılık var mı?’, ‘Bilinci nasıl?’ gibi sorular konu hakkında eğitim alan sağlık personeli tarafından aşama aşama sisteme giriliyor. Hastanın durumu değerlendirilerek inme riski belirlendiği anda sistem, sağlık ekiplerini inme merkezi bulunan en yakın hastaneye yönlendirirken, aynı zamanda da bu merkezde görevli doktora hastanın bilgilerini SMS ile gönderiyor.
Uygulama sayesinde, inme riski olan hasta daha hastaneye ulaşmadan, doktor hasta hakkındaki tüm bilgilere ulaşarak uygulayacağı muayene ve tedavi yöntemini belirlemiş oluyor. Hastanın hemen doğru tedavi merkezine gitmesi ve hızlıca tedaviye başlanması hastada herhangi bir sekel kalmamasını ve hayatına sağlıklı olarak devam etmesini sağlayacak.
6 Mart 2020 tarihinde Bartın Sağlık Müdürlüğü Kardelen Toplantı Salonunda İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı İstasyon Sorumlularının katılımı ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi."İnme 112" uygulaması ilimizde pilot il olarak kullanılmaya başlanacaktır.